Worksheet on Spelling Words for Class 2

Building spelling confidence happens through printable grade 2 spelling words practice questions that make learning letters fun. Kids explore word families and rhyming patterns while practicing longer words with multiple syllables. Engaging activities teach children to break words into smaller parts for easier spelling and memorization. Students practice spelling high-frequency words they encounter in their daily reading and writing activities. These helpful resources make it easy to download a free Class 2 spelling words worksheet PDF for continued improvement.

1. Choose the correctly spelt word:

Spellings - Fabric

a) fabric
b) febric
c) faberic
d) faverick

Answer: a)

2. Choose the correctly spelt word:

Spellings - Heaven

a) heven
b) heaven
c) hevean
d) hevane

Answer: b)

3. Choose the correctly spelt word:

a) moisture
b) mosture
c) mustore
d) miosture

Answer: a)

4. Choose the incorrectly spelt word in the given sentence:

Everyone liked Laila’s new diamond necklaice at the party.

Spellings - Necklaice

a) party
b) diamond
c) necklaice
d) everyone

Answer: c)

5. Choose the incorrectly spelt word in the given sentence:

General Carlos bosted about his victory at war in the party.

a) bosted
b) victory
c) war
d) General

Answer: a)

6. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

m_rr_r

Spellings - Mirror

a) o, u
b) i, o
c) e, a
d) a, e

Answer: b)

7. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

br_ e z _

Spellings - Breeze

a) o, o
b) i, e
c) e, e
d) a, a

Answer: c)

8. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

cl_mb_r

a) e, e
b) i, e
c) a, e
d) a, o

Answer: b)

9. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

thr_ _d

Spellings - Thread

a) e, e
b) a, e
c) e, a
d) i, e

Answer: c)

10. Choose the incorrectly spelt word:

a) snetch
b) thrive
c) steal
d) thrice

Answer: a)

11. Choose the correctly spelt word:

a) groon
b) groan
c) groane
d) groen

Answer: b)

12. Choose the correctly spelt word:

a) boaler
b) boalur
c) bowler
d) boolur

Answer: c)

13. Choose the correctly spelt word:

a) throne
b) throan
c) thhroan
d) throen

Answer: a)

14. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

sh__ll_w

a) o, u
b) i, o
c) e, a
d) a, o

Answer: d)

15. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

g_bbl_

a) o, e
b) o, o
c) i, e
d) e, u

Answer: a)

16. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

Spellings - Flour

 fl_ _ur

a) u, o
b) o, u
c) e, i
d) i, e

Answer: b)

17. Choose the option that can fit in the blanks in the given word:

Spellings - Curtain

c_r t_ _ n

a) i, o, u
b) u, e, e
c) e, e, a
d) u, a, i

Answer: d)

18. Choose the incorrectly spelt word in the given sentence:

The different colours of the traffic lights can sometimes conefues drivers.

a) different
b) lights
c) conefues
d) drivers

Answer: c) 

19. Choose the incorrectly spelt word in the given sentence:

Don’t forget to bukcel your seatbelt before the car starts moving.

a) bukcel
b) forget
c) seatbelt
d) moving

Answer: a)

20. Choose the incorrectly spelt word in the given sentence:

The bowler knocked down the weecket with a fastball during the cricket match.

a) knocked
b) bowler
c) weecket
d) cricket

Answer: c)

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other English Related Worksheets

Other English Related Topics

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other Subjects for Class 2

70%