Worksheet on Collocation for Class 2

Learn word combinations with our collocation free pdf worksheet for Class 2. This fun activity sheet teaches children how certain words naturally go together like fast food, heavy rain and strong wind through matching games and sentence building. Kids will improve their English speaking by using correct word pairs that sound natural to native speakers. Download printable grade 2 collocation practice questions, and enhance vocabulary skills today.

Direction for questions (1-20): Fill in the blanks with the correct option:

1. Daniel was kind enough to help me _______the dishes.

Collocations - Cleaning Dishes

a) take
b) make
c) break
d) do

Answer: d)

2. I will be more than happy to help you ______ the laundry.

Collocations - Laundary

a) sew
b) chew
c) do
d) make

Answer: c)

3. Ronny ______ cold as he got wet in the rain last night.

Collocations - Boy in Rain

a) fought
b) caught
c) bought
d) brought

Answer: b)

4. Shelly is not good at _______ secrets.

a) taking
b) making
c) bringing
d) keeping

Answer: d)

5. John is ______ a shower right now.

Collocations - Boy bathing

a) breaking
b) getting
c) having
d) taking

Answer: d)

6. The teacher told me that it is ok to _______ mistakes.

a) make
b) get
c) let
d) set

Answer: a)

7. The doctor is _____ a lunch break.

Collocations - Doctor

a) making
b) getting
c) letting
d) taking

Answer: d)

8. Can you please ____ me a favour, dear?

a) make
b) do
c) bring
d) open

Answer: b)

9. Fiona is going to ______ the news at the party.

a) make
b) take
c) break
d) shake

Answer: c)

10. All the best for your exams. I am sure you will _____ well.

Collocations - Exam

a) fill
b) fit
c) do
d) take

Answer: c)

11. Let’s ______ a lunch together!

Collocations - Lunch

a) cook 
b) make 
c) do 
d) have

Answer: d)

12. We need to _____ the light before going to sleep. 

a) turn off 
b) turn on 
c) close 
d) open 

Answer: a)

13. Jack brushed his teeth and _____ his face in the morning. 

Collocations - Boy brusing teeth

a) cleaned
b) brushed 
c) washed
d) dried 

Answer: c) 

14. That baby is crying because he is feeling _____. 

Collocations - Baby crying

a) hot 
b) happy 
c) tired 
d) hungry 

Answer: d)

15. We can _____ a delicious cake for the party. 

Collocations - Cake

a) bake 
b) cook 
c) fry 
d) make 

Answer: a) 

16. It started raining heavily, so we had to _____ inside. 

a) run 
b) stay 
c) jump 
d) walk 

Answer: b) 

17. The children were playing _____ in the park. 

Collocations - Children playing

a) happily 
b) careful 
c) slowly 
d) quietly 

Answer: a) 

18. Shelly needs to _____ her shoes. 

Collocations - Tieng shoes

a) put on
b) wear
c) tie
d) hold 

Answer: c)

19. We can _____ a picture with a camera. 

a) watch
b) see 
c) look 
d) take

Answer: d) 

20. The ice cream is melting, so lick it _____! 

a) fast 
b) slow 
c) careful 
d) quiet 

Answer: a)

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other English Related Worksheets

Other English Related Topics

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other Subjects for Class 2

70%