Worksheet on Nouns for Class 2

Practice identifying different types of naming words using our fun, free downloadable nouns worksheet for grade 2. Students sort common and proper nouns while playing interactive games with family names, city names, and everyday objects. These Class 2 Nouns printable worksheets PDF feature cut-and-paste activities, noun hunting exercises, and simple sentence construction that strengthen vocabulary skills through playful learning experiences.

Count the number of nouns in the following sentence:

1. Fiona is going to France in February.

Noun Questions - Girl going to France

a) three
b) two
c) four
d) one

Answer: a)

Fill in the blank with the correct collective noun:

2. A _______ of ants marched towards the fallen sugar cube on the floor.

Noun Questions - Ants

a) bunch
b) herd
c) colony
d) realm

Answer: c)

Count the number of nouns in the following sentence:

3. Nick gave the baby the toy it was crying for.

a) four
b) two
c) three
d) one

Answer: c)

Fill in the blank with the correct noun:

4. A curator takes care of the ________.

Noun Questions - Curator taking care of a museum

a) library
b) fire station
c) museum
d) hospital

Answer: c)

Count the number of nouns in the following sentence:

5. January is the coldest month in Florida.

Noun Questions - Florida

a) two
b) three
c) one
d) four

Answer: b) (In the sentence "January is the coldest month in Florida," there are three nouns: "January," "month," and "Florida.)

6. Choose the wrongly matched pair:

a) boy-common noun
b) Paula- collective noun
c) bag-countable noun
d) herd- collective noun

Answer: b)

Fill in the blank with the correct collective noun:

7. Della forgot her ______ of keys in the car.

a) bunch
b) munch
c) flock
d) bard

Answer: a)

Fill in the blank with the correct collective noun:

8. The locket lay hidden under a ________ of books on the table.

a) ream
b) pile
c) stock
d) mound

Answer: b)

Fill in the blank with the correct collective noun:

9. I asked Laila to buy a beautiful ________ of flowers for the newlyweds.

Noun Questions - Bouquet of flowers

a) poke
b) group
c) bouquet
d) carrom

Answer: c)

Fill in the blank with the correct collective noun:

10. The company owns a large _______ of cars for its employees to use for work trips.

a) bleat
b) fleet
c) cluster
d) class

Answer: b)

11. Choose the correct countable noun:

Scarlet has two English ________.

Noun Questions - English Books

a) furniture
b) books
c) milk
d) bags

Answer: b) 

12. Read the given sentence and spot the noun:

They never told me that they had so much money. (CREST 2021-2022)

a) Told 
b) Never
c) Money 
d) Much

Answer: d) 

13. Identify the uncountable noun from the given sentence:

There is some juice in the jug.

Noun Questions - Juice in the jug

a) orange
b) juice
c) pen
d) bag

Answer: b) 

14. Fill in the blank with the correct uncountable noun:

Jack needs some ___________ for the recipe.

a) apples
b) butters
c) flour
d) knives

Answer: c) 

15. What type of noun is "ball" in the sentence? 

Danny and his friends played with the ball in the park.

Noun Questions - Children playing in the park

a) proper noun
b) common noun
c) abstract noun
d) collective noun

Answer: b) 

16. Identify the proper noun from the given sentence:

Henry is travelling to London with his parents tonight.

a) travelling|
b) parents
c) London
d) tonight

Answer: c) 

17. Identify the common noun from the given sentence.

Shelly loves to play soccer after school.

Noun Questions - Soccer

a) Shelly
b) loves
c) play
d) soccer

Answer: d) 

18. Which collective noun is suitable for a group of wolves?

a) pack
b) pod
c) colony
d) flock

Answer: a) 

19. Which collective noun is used for a group of trees?

a) flock
b) pack
c) forest
d) school

Answer: c) 

20. Which word is NOT a noun in the sentence? 

Children are playing happily in the park.

Noun Questions for Class 2

a) playing
b) happily
c) children
d) park

Answer: b) 

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other English Related Worksheets

Other English Related Topics

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other Subjects for Class 2

70%