Worksheet on Adjective for Class 2

Master describing words with our free grade 2 adjective practice questions. This engaging practice sheet helps children understand various adjectives through picture activities and sentence completion exercises. Students will learn to make their writing more interesting using appropriate describing words for better expression. Download printable Class 2 adjective pdf worksheet, and improve descriptive language skills.

1. Fill in the blanks with the correct adjectives:

Della: I am _____ confused about which dress to wear to the party tonight.
Bella: You can wear anyone from ___. you will look _____ in all of them.

a) little, these, good
b) quiet, this, strange
c) quiet, that, nice
d) very, them, hearty

Answer: a)

2. Jemima wore a _____ blue diamond ring.

Adjectives - Diamond ring

a) beautiful
b) ugly
c) rear
d) curly

Answer: a)

3. The elephant got _____ upon seeing a truck of _____ sugarcanes.

Adjectives - Truck of juicy sugarcanes

a) angry, fluid
b) excited, juicy
c) upset, plump
d) anxious, long

Answer: b)

4. Completing homework looked like an ____ task to Ryan.

a) difficult
b) hard
c) uphill
d) fun

Answer: c)

5. I know the ______ uncle in town who saw the War of Independence.

a) oldest
b) older
c) old
d) elder

Answer: a)

6. This is the ______ peak that I have climbed so far.

a) high
b) higher
c) highest
d) lowly

Answer: c)

7. The monkey was _____ and _____.

Adjectives - Naughty monkey

a) curious, naughty
b) lazy, active
c) fast, slow
d) slow, quick

Answer: a)

8. The police caught the thief ____-handed.

Adjectives - Police caughting a thief

a) wet
b) cold
c) blue
d) red

Answer: d)

9. The fabric of the curtain is ____ and the design is ______.

Adjectives  - Unique curtains

a) silky, unique
b) cute, rear
c) soft, strange
d) light, light

Answer: a)

10. The doctor gave me an ointment for my ____ ankle.

Adjectives - Doctor

a) risky
b) twisted
c) bitter
d) sour

Answer: b)

11. Read the given sentence and spot the adjective:

Today, the weather is going to be warm. (CREST 2021-22)

a) warm 
b) today
c) weather 
d) going

Answer: a)

Identify the adjectives in the following sentences:

12. The sky is blue.

Adjectives - Blue sky

a) sky
b) is
c) blue
d) the

Answer: c)

13. She has a big dog.

Adjectives - Big dog

a) big
b) has
c) she
d) dog

Answer: a) 

14. The red apple is on the table.

Adjectives - Red apple

a) apple
b) red
c) table
d) on

Answer: b)

15. They live in a small house.

Adjectives - Small house

a) live
b) house
c) small
d) in

Answer: c)

16. The fast car won the race.

Adjectives - Fast car

a) car
b) race
c) won
d) fast

Answer: d) 

17. An elephant has a _____________ trunk. (CREST 2022-23)

Adjectives - Elephant

a) tall
b) broad
c) high
d) long

Answer: d)

18. She wore a _____ hat.

a) flat
b) tall
c) long
d) pretty

Answer: d) 

19. The _____ bird flew away.

Adjectives - Small bird

a) small
b) giant
c) long
d) bitter

Answer: a)

20. Read the given sentence and spot the adjective:

The musician played an electric guitar. It was a treat for our ears.

a) guitar 
b) musician
c) electric 
d) treat

Answer: c)

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

The worksheet PDF is not available at this time.

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

English Related Worksheets

English Related Topics

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other Subjects for Class 2

70%