Worksheet on Conjunction for Class 2

Join sentences with our conjunction words grade 2 printable practice questions. This practice sheet helps children understand how words like and, or, but connect ideas through sentence combining and story writing activities. Students will learn to make their writing flow better using connecting words. Download free Class 2 conjunction words worksheet pdf, and improve sentence construction skills today.

Fill in the blank with the correct option:

1. Mia ate bread ____ butter in the breakfast today.

Conjunction - girl eating bread and butter

a) and
b) but
c) or
d) since

Answer: a)

Fill in the blank with the correct option:

2. You can play outside ____ you finish your homework.

Conjunction - Girl doing homework

a) since
b) or
c) but
d) if

Answer: d)

Fill in the blank with the correct option:

3. Jia’s pet dog Moti is an intelligent ____ lazy dog.

Conjunction - Lazy dog

a) or
b) and
c) but
d) because

Answer: c)

Fill in the blank with the correct option:

4. Sam got nervous ___ confused so he gave the wrong answer in confusion.

a) and
b) or
c) but
d) because

Answer: a)

Fill in the blank with the correct option:

5. Can you give me a pen ___ a paper, I need to note down something.

Conjunction - Pena and paper

a) because
b) or
c) and
d) if

Answer: c)

Fill in the blank with the correct option:

6. Los Angleles is a big _____ populated city.

Conjunction - Los Angeles

a) or
b) but
c) and
d) because

Answer: c)

7. Identify the sentence with the wrong use of conjunction:

a) Martha came when it was too late.
b) I dislike both momos or dimsums.
c) Samantha is smart but dishonest.
d) Franklin told a lie because he was afraid of scolding.

Answer: b)

8. Identify the sentence with the wrong use of conjunction:

I. Fiona sang but danced in the party.
II. Jack came late to the party because of the traffic.

a) only I
b) only II
c) both I and II
d) neither I nor II

Answer: a)

Fill in the blank with the correct option:

9. Kate likes to play both chess ___ badminton.

Conjunction - Girl playing chess and badminton

a) and
b) but
c) or
d) because

Answer: a)

Fill in the blank with the correct option:

10. Mike missed the picnic ____ of sickness.

Conjunction - Picnic

a) but
b) because
c) since
d) or

Answer: b)

11. Read the following sentence and correct the word given in quotes using - but/and/because/so:

They don't eat meat "or" fish. (CREST 2021-22)

a) and 
b) but
c) because 
d) so

Answer: a)

12. Timmy has a red ______ a blue ball to choose.

Conjunction - Red and blue ball

a) but
b) or
c) and
d) because

Answer: c) 

13. Shelly wanted to play, ______ it was too late ___ her mother said no.

a) or, so
b) so, and
c) and, but
d) but, so

Answer: d) 

14. Do you want pizza ______ pasta for dinner?

Conjunction - Pizza and pasta

a) but
b) or
c) because
d) and

Answer: b) 

15. I like to read books ______ draw pictures also.

Conjunction - Reading books and drawing pictures

a) and
b) or
c) but
d) so

Answer: a)

16. Choose the correct conjunction to fill in the blank: 

I will let you watch the movie only _____ you promise to study hard. (CREST 2022-23)

a) so 
b) if 
c) until 
d) and 

Answer: b) 

17. Jack said, “We can play outside ______ we can watch a movie inside.”

a) so
b) because
c) or
d) but

Answer: c) 

18. Alice wants to go to the zoo, ______ she doesn't have a ride.

a) and
b) but
c) because
d) so

Answer: b) 

19. Read the following sentence and choose the correct conjunction:

His hot chocolate was very hot _____ I asked him to put some cold milk in it. (CREST 2023-24)

a) and 
b) as
c) so 
d) because

Answer: c)

20. I will bring my raincoat, ______ it is supposed to rain today.

Conjunction - Raincoat

a) so
b) but
c) because
d) or

Answer: c)

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

English Related Worksheets

English Related Topics

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

70%