Worksheet on Tense for Class 1

Learn about time words with our grade 1 printable tense practice questions. This simple activity sheet teaches young children basic time concepts like now, before and later through pictures and easy sentences. Kids will understand when things happen and express simple time ideas clearly. Download free Class 1 tense pdf worksheet, and start building time awareness through language learning.

Direction for questions 1-10, Fill in the blanks with the correct form of the verb:

1. Nick likes to _____ the guitar.

Tense - Boy playing a guitar

a) play
b) plays
c) playing
d) played

Answer: a)

2. Della _____ in London.

a) lives
b) are living
c) is live
d) is lived

Answer: a)

3. Emily _______ taller with each passing day.

a) grewing
b) growing
c) is growing
d) grown

Answer: c)

4. Lisa ______ six next month.

a) turned
b) will turn
c) turning
d) are turning

Answer: b)

5. I ______ to picnic next Friday.

Tense - Boy going to a picnic

a) go
b) goes
c) going
d) am going

Answer: d)

6. Yesterday ____ the first day of my new class.

a) were
b) was
c) is
d) are

Answer: b)

7. Look, the cat ______ with the yarn.

Tense - Cat is playing with a yarn

a) is played
b) are playing
c) will play
d) is playing

Answer: d)

8. Hurray, my exams _____ end tomorrow.

a) will end
b) can end
c) ended
d) had end

Answer: a)

9. I ______ an interesting novel these days.

Tense - Girl reading an interesting novel

a) was reading
b) will read
c) am reading
d) read

Answer: c)

10. I _____ to Grandma’s house next week.

a) will go
b) goes
c) came
d) gone

Answer: a)

11. Shelly _____ her homework every day.

a) does
b) did
c) will do
d) done

Answer: a)

12. Mandy _____ to the zoo with his friends yesterday.

Tense - Boy going to the zoo with friends

a) go
b) went
c) will go
d) going

Answer: b)

13. We _____ a new song now.

a) sing
b) sung
c) singing
d) sings

Answer: a)

14. Jack _____ his room tomorrow because he has a class today.

Tense - Boy cleaning a room

a) cleaned
b) cleans
c) will clean
d) cleaning

Answer: c)

15. The cute kitten _____ on the mat.

Tense - Kitten slipping on a mat

a) sleeps
b) slept
c) will sleep
d) sleeping

Answer: a)

16. Alice_____ her favourite book last night.

Tense - Girl reading a book

a) reads
b) read
c) will read
d) reading

Answer: b)

17. I _____ happy today because I got a new cycle.

a) is
b) was
c) am
d) were

Answer: c)

18. They _____ to the park every Saturday with their grandparents.

a) go
b) went
c) will go
d) goes

Answer: a)

19. We _____ dinner at 8 pm yesterday.

Tense - Dinner

a) have
b) will have
c) having
d) had

Answer: d)

20. I _____ my teeth before bed last night.

Tense - Brushing teeth

a) brush
b) brushed
c) will brush
d) brushing

Answer: b)

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

The worksheet PDF is not available at this time.

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

English Related Worksheets

English Related Topics

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other Subjects for Class 1

70%