Connect ideas with our conjunction words free pdf worksheet for Class 1. This simple activity sheet introduces young children to basic connecting words like and, but through picture stories and sentence completion. Kids will learn how to join ideas and make longer sentences using simple connecting words naturally. Download grade 1 conjunction words printable practice questions, and improve sentence building skills.
Fill in the blanks with the correct conjunctions:
1. Myra ____ Scarlet study in the same class.
a) and
b) but
c) or
d) because
Answer: a)
2. Kirk _____ Daniel are best friends.
a) or
b) but
c) and
d) since
Answer: c)
3. I want to play outside ____ it is raining heavily.
a) and
b) but
c) or
d) because
Answer: b)
4. I want to go to the market by car ____ the rear tyre is flat.
a) because
b) since
c) but
d) and
Answer: c)
5. Chris sang ____ Kia danced at the party.
a) since
b) because
c) while
d) or
Answer: c)
6. I cannot go to picnic _____ I am sick.
a) because
b) and
c) but
d) or
Answer: a)
7. Bella is wearing a white top ____ a black skirt in the play.
a) but
b) and
c) or
d) since
Answer: b)
8. Can you find the difference between a herb ____ a shrub?
a) and
b) or
c) but
d) because
Answer: a)
9. My parents ______ grandparents are going for trekking next month.
a) but
b) or
c) and
d) while
Answer: c) and
10. My mother is a teacher ____ my father is a lawyer.
a) if
b) because
c) so
d) while
Answer: d)
11. Shelly likes to eat apples ______ bananas for breakfast.
a) or
b) but
c) so
d) and
Answer: d)
12. She is happy ______ her mother gave her a new toy.
a) or
b) because
c) but
d) and
Answer: b)
13. I want to play outside, ______ it is raining.
a) but
b) or
c) so
d) and
Answer: a)
14. Would you like juice ______ milk with your breakfast?
a) and
b) but
c) so
d) or
Answer: d)
15. Jack was tired, ______ he went to bed early tonight.
a) and
b) but
c) so
d) or
Answer: c)
16. Alice can sing ______ dance very well.
a) or
c) and
d) because
D) but
Answer: b)
17. Do you like cats ______ dogs better?
a) but
b) and
c) so
d) or
Answer: d)
18. Zayn wants to go swimming, ______ he forgot to bring his swimsuit.
a) but
b) or
c) because
d) so
Answer: a)
19. I brought my umbrella ______ it might rain later.
a) but
b) because
c) and
d) so
Answer: b)
20. We can go to the park, ______ we can go to the zoo. You decide!
a) but
b) and
c) so
d) or
Answer: d)
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.