Explore animal world with our animals and animal sound free pdf worksheet for Class 3. This educational sheet teaches children about animal families, their young ones, sounds and habitats through reading and writing activities. Kids will learn interesting facts about animal behavior and characteristics. Download grade 3 animals and animal sound printable practice questions perfect for regular practice.
Fill in the blanks with the correct option:
1. Have you ever heard a wolf _____?
a) howling
b) roaring
c) grunting
d) sneaking
Answer: a)
2. The fox let out a sharp _________ when it accidentally stepped on a thorn.
a) gulp
b) yelp
c) burp
d) bump
Answer: b)
3. Which of these is not a sound made by a panda?
a) huff
b) growl
c) bleat
d) yelp
Answer: d)
4. The baby laughed every time he heard the penguin _____ on the TV screen.
a) honking
b) bonking
c) squeaking
d) raking
Answer: a)
5. Identify the sound made by a whale.
a) click
b) whistle
c) both a and b
d) grunt
Answer: c)
6. Greg saw a mongoose making some strange sounds. Can you help him identify these sound names?
a) growl
b) snarl
c) buzz
d) all of these
Answer: d)
7. Which of these is a sound made by a guinea pig when it is hungry?
a) wheeking
b) shrieking
c) grumping
d) bunking
Answer: a)
8. A rooster _____ while a camel ______.
a) bucks, roars
b) clucks, grunts
c) bleats, trumpets
d) caws, moos
Answer: b)
9. Which of these birds has the same sound as a scream?
a) peacock
b) vulture
c) owl
d) both a and b
Answer: c)
10. Which of these have the same sound as hiss?
a) swan
b) snake
c) scorpion
d) all of these
Answer: d)
11. A koala _____ while a snake ______.
a) hisses, growls
b) bleats, chirps
c) grunts, roars
d) chirps, slithers
Answer: d)
12. A whale _____ while a seagull ______.
a) purrs, caws
b) clicks, chirps
c) roars, barks
d) moos, trumpets
Answer: b)
13. A frog _____ while a cricket ______.
a) croaks, chirps
b) quacks, roars
c) bleats, purrs
d) moos, squeaks
Answer: a)
14. A lion _____ while a bear ______.
a) roars, growls
b) trumpets, purrs
c) neighs, moos
d) chirps, squeaks
Answer: a)
15. Which of these animals makes the same sound as "ribbit"?
a) fish
b) frog
c) snake
d) turtle
Answer: b)
16. Which of these animals makes the same sound as "bleat"?
a) sheep
b) lion
c) kangaroo
d) penguin
Answer: a)
17. Which of these animals makes the same sound as "hiss"?
a) swan
b) snake
c) scorpion
d) all of these
Answer: d)
18. Which of these animals makes the same sound as "howl"?
a) bear
b) deer
c) wolf
d) rabbit
Answer: c)
19. The hikers were startled by the owl _____ in the tree above them.
a) mooing
b) hooting
c) roaring
d) squeaking
Answer: b)
20. The students laughed when they heard the monkey _____on the tree.
a) trumpeting
b) meowing
c) chirping
d) chattering
Answer: d)
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.