Worksheet on Adjective for Class 4

Excel in descriptive language with our printable grade 4 adjective practice questions. This detailed activity sheet helps students understand comparative and superlative adjectives through challenging exercises and creative writing tasks. Children will master using adjectives effectively for sophisticated writing and clear expression. Download free Class 4 adjective worksheet pdf, and strengthen descriptive writing skills.

Fill in the blank with the correct option:

1. The _________ feat performed by the motorist amazed everyone.

a) extraordinary
b) delicious
c) fresh
d) mundane

Answer: a)

Fill in the blank with the correct option:

2. The kindergarten children enjoyed the ride of the _____ roller coaster.

Adjectives - Roller coaster

a) hideous
b) sharp
c) massive
d) pointed

Answer: c)

Fill in the blanks with the correct set of options:

3. The mountain trail was ________ , and we had to climb carefully to reach the top and enjoy the __________ view.

a) steep, breathtaking
b) faulty, strange
c) historic, lush
d) dusty, least

Answer: a)

Fill in the blank with the correct option:

4. Everyone knows the ________ value of almonds.

Adjectives - Almonds

a) nutritive
b) ultimate
c) branded
d) distributive

Answer: a)

Fill in the blanks with the correct set of options:

5. The young girl was very _____ and _____.

a) kind, lazy
b) chirpy, talkative
c) nasty, intelligent
d) brave, forgetful

Answer: b)

Fill in the blank with the correct option:

6. At the costume party, Emma wore the _______ outfit, with a mix of colours and patterns that made everyone smile.

a) weird
b) most weird
c) weirder
d) weirdest

Answer: d)

Fill in the blank with the correct option:

7. The rain made my hair go _______ than hers.

Adjectives - Rain

a) frizzy
b) frizziest
c) more frizzy
d) frizzier

Answer: d)

Fill in the blanks with the correct set of options:

8. After the storm passed, the sky became _________ as the Sun emerged, casting a ______ light on the landscape.

a) brighter, warm
b) clearer, brightest
c) clearest, warmer
d) brightest, warmest

Answer: a)

Fill in the blank with the correct option:

9. There are ______ colours in the rainbow.

Adjectives - Rainbow

a) ten
b) nine
c) eleven
d) seven

Answer: d)

Fill in the blank with the correct option:

10. We went for a _____ walk after dinner.

a) crisp
b) brisk
c) frisk
d) frost

Answer: b)

11. Fill in the blank with a suitable adjective:

The offer was too _________ to be true. (CREST 2021-22)

a) good 
b) best
c) better 
d) okay

Answer: a)

12. Which word is an adjective in the sentence?

Shelly has a huge garden.

Adjectives - Huge garden

a) Shelly
b) has
c) huge
d) garden

Answer: c)

13. What type of adjective is the word "blue" in the sentence?

The blue sky looks beautiful today.

Adjectives - Beautiful blue sky

a) quantity
b) quality
c) number
d) demonstrative

Answer: b)

14. Choose the adjective that best fits the sentence: 

Jack is a __ boy.

a) happily
b) happy
c) happiness
d) happier

Answer: b)

15. Find the adjective in the following sentence: 

There were three birds in the tree.

a) were
b) three
c) birds
d) tree

Answer: b)

16. Fill in the blank with the correct adjective: 

Shakespeare is the ____________ playwriter in English. (CREST 2022-23)

a) great 
b) greater 
c) greatest 
d) greated

Answer: c)

17. Choose the adjective that indicates quantity:

a) final
b) several
c) beautiful
d) fourth

Answer: b)

18. Select the demonstrative adjective in the following sentence: 

That English book is mine.

a) book
b) is
c) mine
d) That

Answer: d)

19. Which option is a comparative adjective?

a) happy
b) happiest
c) happier
d) happily

Answer: c)

20. Fill in the blank using the correct adjective:

He is too _______ to be taught the basics of computer. (CREST 2023-24)

a) intelligent
b) more intelligent
c) most intelligent
d) big intelligent

Answer: a)

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

The worksheet PDF is not available at this time.

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

English Related Worksheets

English Related Topics

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other Subjects for Class 4

70%