Opposites are everywhere around us and our grade KG printable antonyms practice questions help kids understand opposite words perfectly. They learn that hot is opposite to cold through engaging activities. Each exercise uses colorful images to show different meanings clearly. Children enjoy finding opposites while building their word knowledge. Download free class KG antonyms worksheet PDF to make learning opposites an exciting adventure for the child.
1. Which pair is not opposites?
a) hot-cold
b) slow-far
Answer: b)
2. Which pair is not opposites?
a) far-near
b) slow-fats
Answer: b)
3. Which pair is opposite of each other?
a) day-night
b) dark-dim
Answer: a)
4. Which pair is opposite of each other?
a) white-black
b) start-begin
Answer: a)
5. Which pair is not opposites?
a) heavy-light
b) on-above
Answer: b)
6. Which pair is not opposites?
a) tall-short
b) small-tiny
Answer: b)
7. Fill in the blanks with the correct antonyms:
The candy is ____ but the medicine is _____.
a) sweet, bitter
b) hot, cold
Answer: a)
8. Fill in the blank with the correct antonym of the highlighted word.
My bike is old but my car is ____.
a) nice
b) new
Answer: b)
9. Fill in the blank with the correct antonym of the highlighted word.
The elephant is big but the rat is _____.
a) small
b) tall
Answer: a)
10. Fill in the blank with the correct antonym of the highlighted word.
The coffee is hot but the ice cream is _____.
a) cold
b) hot
Answer: a)
11. What is the opposite of 'big'? (CREST 2021-22)
a) small
b) tall
Answer: a)
12. Fill in the blank with the correct antonym of the highlighted word.
This shirt is dirty. I need a _____ shirt.
a) long
b) clean
Answer: b)
13. Fill in the blank with the correct antonym of the highlighted word.
It is very hot today. Let's go for a swim in the ____ pool.
a) cool
b) iced
Answer: a)
Choose the correct antonym for the following highlighted words.
14. This is a heavy box.
a) light
b) long
Answer: a)
15. My cat is awake now.
a) go
b) asleep
Answer: b)
16. Turn on the light. It is too dark, I can't see anything.
a) off
b) close
Answer: a)
17. Push the swing forward.
a) Pull
b) Snatch
Answer: a)
18. My shoes are wet.
a) lazy
b) dry
Answer: b)
19. The glass is empty.
a) full
b) fat
Answer: a)
20. I am sitting on a rough surface.
a) smooth
b) milky
Answer: a)
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.