Worksheet on Prepositions for Class KG

Learning position words becomes a spatial adventure with printable grade KG prepositions practice questions that teach important concepts. Children learn words like "on," "under," and "beside" by using toys and pictures to understand their meanings. Fun activities teach kids to follow directions using preposition words while building listening and comprehension skills. Students practice using position words in sentences while describing where objects are located around them. These educational materials allow young learners to download a free Class KG prepositions worksheet PDF for continued learning.

Fill in the blanks with the correct prepositions:

1. The parrot is sitting ____ the rock.

Prepositions for KG

a) on
b) in

Answer: a)

2. The baby is ____ the cradle.

Prepositions for Grade KG

a) on
b) in

Answer: b)

3. The nest is ____ the branch.

Prepositions for Students

a) in
b) on

Answer: b)

4. Mia is playing hide and seek with her brother. Her brother is trying to find her. Do you know that she is hiding _____ the table?

KG Prepositions

a) above
b) under

Answer: b)

5. The rat is ___ the cheese.

Prepositions

a) on
b) under

Answer: a)

6. The lion is ____ the cage.

Prepositions for Young Students

a) on
b) in

Answer: b)

7. The ant is ___ the leaf.

Prepositions for Class KG

a) in
b) on

Answer: b)

8. The cat is ____ the chair.

Prepositions for Class KG Students

a) under
b) above

Answer: a)

9. Bob is sitting ____ a horse.

KG Prepositions for Students

a) under
b) on

Answer: b)

10. The cake is ___ the table.

Prepositions for Class KG

a) on
b) under

Answer: a)

11. Fill in the blank: (CREST 2021-22)

The cat is ____the box:

Prepositions - Cat behind the box

a) behind 
b) under

Answer: a) 

12. Students are playing __ the park.

Prepositions - Students in the park

a) in
b) on

Answer: a)

13. The apple is ___ the books.

Prepositions - Apple on the book

a) under
b) on

Answer: b) 

14. Put your toys __ the box.

Prepositions - Toys in the box

a) on
b) in 

Answer: b)

15. Fill in the blank: (CREST 2022-23)

The ball is _________ the box. 

Prepositions - Ball is in the box

a) on 
b) in

Answer: b)

16. Rats are ____ the bed.

Prepositions - Rats under the table

a) under 
b) in

Answer: a) 

17. We can swing ____ the swings.

Prepositions - Swing

a) in
b) on

Answer: b)

18. The flowers are ___ the vase.

Prepositions - Flower vase

a) in 
b) under

Answer: a)

19. Fill in the blank: (CREST 2023-24)

A man is sitting ____ the tree:

Prepositions - Man is sitting under the tree

a) on
b) under

Answer: b)

20. The fish is ___ the pot.

Prepositions - Fish in the pot

a) with
b) in 

Answer: b)

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Downloadable Worksheet

If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other English Related Worksheets for Class KG

Other English Related Topics for Class KG

Quick Video Recap

In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.

***COMING SOON***

×

>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.

Other Subjects for Class KG

70%