Perfect plural mastery with our singular and plural printable grade 5 practice questions. This advanced practice sheet teaches students complex plural formations, collective nouns and usage in formal writing through challenging grammar exercises and editing tasks. Kids will excel in language accuracy and precision. Download free Class 5 singular and plural worksheet pdf, for grammar excellence.
Choose the option that gives the correct plural of the highlighted word:
1. Jamie tied the newspaper bundle tightly with a strong rope.
a) bundles
b) bundles
c) bundlses
d) bundle
Answer: b)
Choose the option that gives the correct plural of the highlighted word:
2. The energetic lion was chosen as the school's spirited mascot.
a) mascoties
b) mascot
c) mascotes
d) mascots
Answer: d)
Choose the option that gives the correct plural of the highlighted word:
3. I couldn't thank Frank much for his sweet gesture.
a) gestures
b) gesture
c) gesturies
d) gesturses
Answer: a)
4. Protest is being carried out nationwide against this new law.
a) protests
b) protests
c) protesies
d) protestes
Answer: b)
5. A committee was set up to investigate the riot.
a) riots
b) riotes
c) riotses
d) riotsies
Answer: a)
6. Grandma knitted a beautiful azure pullover for her granddaughter.
a) pullover
b) pullovers
c) pulloverses
d) pulloveries
Answer: b)
7. A kid at the community park gave me this pamphlet.
a) pamphlet
b) pamphlets
c) pamphletses
d) pamphleties
Answer: b)
8. Resha is watching a comic movie.
a) movies
b) movises
c) movieses
d) movie
Answer: a)
9. Myra could hardly believe her ears that Brazil lost the match.
a) matchies
b) matches
c) matches
d) match
Answer: b)
10. The report said that Laim had developed an allergy to dust.
a) allergy
b) allergies
c) alllergses
d) allergsies
Answer: b)
11. What is the plural form of "thesis"?
a) thesises
b) thesises
c) thesi
d) theses
Answer: d)
12. What is the plural form of "person"?
a) persons
b) people
c) peoples
d) personses
Answer: b)
13. What is the plural form of "goose"?
a) gooses
b) goosies
c) geese
d) goosens
Answer: c)
14. What is the plural of "cactus"?
a) cactuses
b) cacti
c) cactusses
d) cactodes
Answer: b)
Fill in the blanks with the correct plural words:
15. The farmer counted the number of _______ in the field.
a) sheep
b) sheepies
c) sheeps
d) sheepens
Answer: a)
16. The archaeologists discovered several ancient _______ buried beneath the ruins.
a) artefact
b) artefacts
c) artefacti
d) artefactes
Answer: b)
17. Alice's collection of rare _______ includes specimens from around the world.
a) fossils
b) fossil
c) fossilies
d) fossilens
Answer: a)
18. The engineer designed a new _______ to improve the efficiency of the machine.
a) mechanism
b) mechanismes
c) mechanisimi
d) mechanisms
Answer: d)
19. Zain painted vibrant _______ inspired by nature's beauty.
a) canvass
b) canvases
c) canvassi
d) canvasis
Answer: b)
20. The linguist studied the evolution of languages and their _______ over time.
a) dialects
b) dialect
c) dialecti
d) dialectes
Answer: a)
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
If your web browser doesn't have a PDF Plugin. Instead you can Click here to download the PDF
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.
In this section, you will find interesting and well-explained topic-wise video summary of the topic, perfect for quick revision before your Olympiad exams.
>> Join CREST Olympiads WhatsApp Channel for latest updates.